Εκλογές για την Ανάδειξη νέου Δ.Σ - Κοπή Πίτας και Φαγητό

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11π.μ, στη στέγη της Ένωσής μας (3ης Σεπτεμβρίου 56) κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

Παράλληλα προσφέρθηκαν δωρεάν Χαλκίτικα μακαρόνια και άλλα τοπικά εδέσματα.
Την ίδια ημέρα, στη 1μμ πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και ακολούθησαν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά, αναφέρεται στο τέλος αυτής της σελίδας.

Ανακοίνωση της Ένωσής μας για την Προοπτική της Αξιοποίησης της Αλιμιάς

                                                        Αθήνα 4/1/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Δήμου Χάλκης για την αξιοποίηση της νησίδας Αλιμιάς, καθώς και την επιχειρηματολογία των φορέων και των οργανώσεων που τάχθηκαν ενάντια σε αυτήν την προοπτική, επισημαίνει τα παρακάτω:

- κάθε ενέργεια, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες θέσεις εργασίας των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση και αισιοδοξία. Και στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου.

- η οποιαδήποτε αξιοποίηση της Αλιμνιάς θα πρέπει να επέλθει με ξεκάθαρους, σαφείς και αυστηρούς όρους που θα είναι συμβατοί με τη διατήρηση του φυσικού κάλλους, της περιβαλλοντικής ισορροπίας και της βιοποικιλότητας της ευρύτερης περιοχής.

- σε ένα νησί όπως η Αλιμνιά που κατοικείται τουλάχιστον από τα μέσα της 4ης χιλιετίας π.Χ, κάθε ενέργεια αξιοποίησης πρέπει να έχει εκ των προτέρων την έγκριση των αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων και του ΚΑΣ ή/και τη συνεργασία τους στην ανάδειξη του εντυπωσιακού αρχαιολογικού της πλούτου.

- η αξιοποίηση θα πρέπει να μην θίγει τυχόν υφιστάμενες ιδιοκτησίες και να έχει πεπερασμένο χρόνο, στο τέλος του οποίου ρητά θα επανέρχεται η πλήρης κυριότητα στο Δήμο της Χάλκης.

Επισημαίνεται, παράλληλα, η ανάγκη να αξιοποιηθεί ως εργαλείο και γνώμονας των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, η με αριθμό ΔΠΑ/9387/11-9-2000 Υπ. Απόφαση του Υπουργού Αιγαίου σχετικά με το χαρακτηρισμό της Αλιμιάς ως περιοχής ιδιαίτερου κάλλους, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται μόνον:

α. η άσκηση παραδοσιακών ασχολιών αγροτικού χαρακτήρα (αλιεία, μελισσοκομία, γεωργία, κτηνοτροφία).

β. η αναστήλωση, επισκευή, αποκατάσταση υφιστάμενων κτισμάτων και υπαρχουσών υποδομών (καλντερίμια, κελιά, μάντρες).

γ. επιτρέπεται η κατασκευή νέων κτισμάτων προσαρμοσμένων στο περιβάλλον μόνο για εξυπηρέτηση αναγκών εθνικής άμυνας, αρχαιολογίας, επιστημονικής έρευνας και για λόγους προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και μετά από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ΕΠΑΕ.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας- Πειραιά
Ο Πρόεδρος  Βαγγέλης Ηλιάδης
Η Γραμματέας  Πιπίνα Τριανταφυλλοπούλου