Ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στα Σχολείο της Χάλκης

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος μετά την πρώτη του επίσκεψη στο σχολείο μας τον περασμένο Ιούλιο, επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τις σχολικές μονάδες της Χάλκης και παρέστη στον Αγιασμό.

Η Χάλκη ήταν ένα από τα παρακάτω νησιά που επισκέφθηκε (Λειψούς Αγαθονήσι, Σύμη, Καστελόριζο, Κάσο) και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για θέματα του σχολείου, ενώ παρακολούθησε επίδειξη τηλεεκπαίδευσης με νέο λογισμικό που του παρουσιάστηκε στο σχολείο μας.
 
Το λογισμικό για τη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, δημιούργησε το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κυκλάδων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς:
την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, την Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (http://www.e-diktyo.eu), το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr) και την Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης (ΕΔΡΑΣΕ - www.edrase.gr).
Η εφαρμογή λογισμικού, ήδη έχει δοκιμαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία την προηγούμενη χρονιά από το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων σε εκπαιδευτικούς από νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Η εφαρμογή αυτή στην οποία ο κάθε επιμορφούμενος, επιμορφωτής ή παρατηρητής συμμετέχει από διαφορετικά μέρη στην ίδια εικονική τάξη και έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στο μάθημα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σχολείο της Χάλκης, παρουσία του Υπουργού παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Στην επίδειξη μαθήματος στην Εικονική Τάξη, με σύγχρονη τηλεεκπαίδευση και με τη χρήση εργαλείων Νέων Τεχνολογιών, συμμετείχαν από απόσταση ο ΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων κ. Νίκος Τζιμόπουλος ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της εφαρμογής, ο ΠΛΗΝΕΤ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Κεφαλάκης, η υπεύθυνη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης  Β/μιας εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου κα Τσαμπίκα Καράκιζα και ο εκπαιδευτικός κ. Βαγγέλης Ηλιάδης ως χειριστής, ενώ παρόντες εκτός από τον Υπουργό  ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή, ήταν ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Πατρός, ο Σύμβουλος Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Ράπτης και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Χάλκης.
 
 
 
 
 

Πρωτοβουλία της Ένωσης Χαλκιτών για Δενδροφύτευση της Χάλκης

 
 
Η διαδικασία προβλέπει την εύρεση, παραγγελία, μεταφορά, φύτευση και περίφραξη των δενδρυλλίων, σε συγκεκριμένες περιοχές στα όρια του οικισμού της Χάλκης.
Αναμένουμε από τον Δήμο να μας υποδείξει περιοχές στις οποίες δεν εμπλέκονται ιδιοκτησίες.
 
Όποιος θα ήθελε να συμβάλλει οικονομικά (και ένα ευρώ θα ήταν χρήσιμο), παρακαλούμε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ της Ένωσής μας. 


 

Ευχητήρια Επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης Χαλκιτών προς το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Χάλκης


Χάλκη 2-9-2014

                                                  Προς

-        τον Δήμαρχο

-        τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

-        τους Δημοτικούς Συμβούλους

του Δήμου Χάλκης


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 

Αξιότιμοι κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι,

 
          με την ευκαιρία της εκλογής σας, και της ανάληψης των νέων καθηκόντων σας, σας  εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και σας ευχόμαστε καλή συνεργασία και καλή επιτυχία στο έργο σας.

          Σε μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία πολλοί συγχέουν την αειφόρο ανάπτυξη και την πρόοδο της Χάλκης με προσωπικά μικροοφέλη, ελπίζουμε ως νέα Δημοτική αρχή αλλά και ως άνθρωποι, να αντισταθείτε. Στις επιλογές σας προς αυτήν την κατεύθυνση, η Ένωση Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά, θα είναι συμπαραστάτης.

           Εκ μέρους των μελών του ΔΣ, αλλά και των συμπατριωτών της παροικίας  μας,  σας ευχόμαστε καλή δύναμη.


με εκτίμηση
για το Δ.Σ.
 
Ο  Πρόεδρος                                     
Βαγγέλης Ηλιάδης 
Η Γεν. Γραμματέας  
Πιπίνα Τριανταφυλλοπούλου