1ο Βραβείο στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες Δωδεκανήσου

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λ/Τ της Χάλκης μοιράστηκαν (μαζί με τους μαθητές της Καλύμνου) το 1ο Βραβείο στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες Δωδεκανήσου 2009, στην κατηγορία παραδοσιακών χορών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους καθηγητές τους, στους δασκάλους του χορού στο νησί που τους δίδαξαν, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης που συνέβαλε στην επιτυχία αυτή και βέβαια στα ίδια τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους.

Οι μαθητές της Χάλκης χόρεψαν και στην Αθήνα και ενθουσίασαν με την εμφάνισή τους την Πέμπτη 2 Απριλίου, στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον, στο πλαίσιο των 15ων Πανελλήνιων Καλλιτεχνικών Αγώνων που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας. Συνοδεύτηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου, τον καθηγητή πληροφορικής και έναν απ' τους δασκάλους τους στο χορό, Νίκο Φερτεκλή.

Εκδηλώσεις Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου


Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο φάληρο πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Μαρτίου οι επετειακές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Από κάθε νησί συμμετείχε χορευτικό συγκρότημα που χόρεψε τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Στις φωτογραφίες διακρίνεται το μπαλέτο απ' τη Χάλκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφ. Εξωτερικών κ. Βαληνάκης, η Δήμαρχος Χάλκης κ. Παναγή, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδ. Σωματείων κ. Χαραλαμποπούλου, βουλευτές Δωδεκανήσου, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ των Δωδεκανησιακών Συλλόγων στην Αττική και πλήθος κόσμου.