Έγγραφο της Ένωσης για την Ελεύθερη Πρόσβαση στη Θάλασσα

Ή Ένωση Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά, απέστειλε τον περασμένο Μάιο, επιστολή προς το Δήμο, την Αστυνομία, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τη ΔΕΠΑ Χάλκης,
την οποία κοινοποίησε στην Πολεοδομία Ρόδου,
με την οποία εκφράζει ανησυχία και προβληματισμό, για το ότι κάποιοι ιδιοκτήτες στον οικισμό του νησιού κλείνουν την ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα.
Στην επιστολή επισυνάπτεται σε oπτικό δίσκο CD, αναλυτικό φωτογραφικό υλικό (Αυγούστου 2009) με το οποίο καταγράφεται η μέχρι τότε φυσική ακτογραμμή του παραδοσιακού οικισμού.

Στην ίδια επιστολή η Ένωση Χαλκιτών, επικαλείται το νόμο 2971/2001 (άρθρα 1, 2, 29, περί αιγιαλού και παραλίας, κοινόχρηστων χώρων και κυρώσεων αντίστοιχα) και ευελπιστεί στη συνεργασία των αρμόδιων δημόσιων φορέων και συλλόγων, ώστε να σταματήσει η παράνομη αυτή πρακτική
η οποία αλλοιώνει την παράκτια φυσική ακτογραμμή του οικισμού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω την Ένωση Χαλκιτών για την πρωτοβουλία και καταδικάζω κάθε πολίτη ο οποίος παρανομεί σε βάρος των συμπολιτών του. Κάποτε σταματάει η ανοχή του κόσμου στην αυθαιρεσία. Ας φοβούνται πλέον οι παρανομούντες. Πιστεύω να έχουν πάρει το μήνυμα πως τέτοιες ενέργειες δεν περνάνε πλέον ατιμώρητες. Καλώ τα όργανα της πολιτείας να ασκήσουν άμεσα αυστηρούς ελέγχους στην ακτογραμμή του νησιού και να προβούν σε αυστηρά μέτρα/πρόστιμα. Αλλιώς υπάρχουν και άλλοι νόμιμοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί και δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα, η αδράνεια των φορέων και οι ευθύνες των ίδιων των πολιτών.

manos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
manos είπε...

Στγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Επιτέλους να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες αυτές. Και ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του.