Χρήσιμα Links και Νέα


Το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Χάλκης συμμετείχε πιλοτικά στο πρόγραμμα Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου (Α.Ε.Ε.) κατά τη διετία 2010 - 2012,
υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.
Το σχολείο μας, εφάρμοσε σχέδια δράσης τα οποία αξιολογήθηκαν από το Παρατηρητήριο Α.Ε.Ε. διακρίθηκαν και καταγράφονται ως πρότυπο καλών πρακτικών, ανάμεσα στα άλλα 212 σχολεία Β/μιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν.


Οι αναλυτικοί πίνακες της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού της Χάλκης, το 1947. Η απογραφή διενεργείται την 19η Οκτωβρίου του 1947, λίγο μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών των Εξωτερικών των τεσσάρων Δυνάμεων στο Παρίσι (27 Ιουνίου 1946) να περιέλθουν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, και την Υπογραφή της συνθήκης Ειρήνης (10 Φεβρουαρίου 1947)
μεταξύ των συμμάχων και των συνασπισμένων δυνάμεων της Ελλάδας και της Ιταλίας,
σύμφωνα με την οποία η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα με πλήρη κυριαρχία τα νησιά των Δωδεκανήσων
και τις παρακείμενες νησίδες.
                                   http://www.halkites.gr/


Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη χορήγησε υποτροφίες σε νέους για μεταπτυχιακές σπουδές με διαμονή ή καταγωγή από τη Χάλκη ή την Κω. Φέτος για πρώτη φορά έλαβαν υποτροφία και τρεις νέοι από τη Χάλκη.
Το Ίδρυμα αποδίδει κάθε χρόνο τις σχετικές υποτροφίες.
Παράλληλα, για δεύτερη χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα περίθαλψης αναξιοπαθούντων ηλικιωμένων στη Χάλκη, με καθημερινή φροντίδα και επίβλεψή τους από νοσηλευτή που έχει προσλάβει για τον σκοπό αυτό.
Και οι δύο δράσεις αποτυπώνονται στο καταστατικό του Ιδρύματος, όπως ακριβώς ήθελε και ο ιδρυτής του, ο αείμνηστος συμπατριώτης μας, Σωκράτης Φανουράκης.
                     http://www.fanourakisfoundation.org/

 
Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος (Καραίσκου 104, Πλατεία Κοραή, δίπλα στο Δημαρχείο) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων, διοργανώνει
Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
στις 9μμ, με ζωντανή μουσική φαγητό και κρασί, τιμή 20 Ευρώ

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: