Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Χάλκης

Η παρακάτω επιστολή κατατέθηκε σήμερα από την Ένωση Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά, στον Δήμο Χάλκης, με αρ Πρωτ. 2003-21/7/2014.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αξιότιμοι κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

με αφορμή την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μπροστά στο μνημείο του ήρωα λοχαγού Διογένη Φανουράκη, πιστεύουμε ότι κανένα Δημοτικό ή ιδιωτικό όφελος δεν μπορεί να παραβλέπει, εκούσια ή ακούσια, την αξία της διατήρησης του αρχιτεκτονικού ύφους του ανακηρυγμένου παραδοσιακού οικισμού της Χάλκης. Καμία αδράνεια ή αβλεψία, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καταπάτηση δημόσιων χώρων στην προκυμαία του οικισμού, όπως εξάλλου ορίζουν και σχετικά ΦΕΚ του παρελθόντος.

Και σίγουρα καμία λογική εξήγηση και καμία ηθική στάση δεν μπορεί να διατυπωθεί όταν τα παραπάνω συμβαίνουν ακριβώς μπροστά στο Ηρώον της Χάλκης, με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ιδιωτικής εκμετάλλευσης, μπροστά στο μνημείο του ήρωά μας, λοχαγού Διογένη Φανουράκη, αδελφού του ευεργέτη και πρόσφατα θανόντα Σωκράτη Φανουράκη, ο οποίος έχει κάνει ανεκτίμητες προσφορές στο νησί μας. 

 

Αξιότιμοι Δήμαρχε και Σύμβουλοι,

όπως υπαγορεύει το άρθρο 2, παρ ΣΤ του καταστατικού της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά, η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η διάδοση των σχετικών θεμάτων, αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.

Και στο πλαίσιο αυτό κ. Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσει άμεσα την σχετική άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων μπροστά από το μνημείο του λοχαγού Διογένη Φανουράκη. Και αυτό, ως ελάχιστη αποκατάσταση της διαφαινόμενης προσβολής της μνήμης των πατριωτών μας, στο όνομα ενός πρόσκαιρου κέρδους. Εξ’ άλλου όπως γνωρίζετε και η Επιτροπή Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Χάλκης, με την εισήγησή της με Αρ. Πρ. 1641- 19/6/2014, με θέμα: Εισήγηση για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων έτους 2014, δηλώνει αντίθετη στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μπροστά στο μνημείο.

 
 Με εκτίμηση

 το Δ.Σ. της Ένωσης



Δεν υπάρχουν σχόλια: