Δενδροφύτευση στη Χάλκη


Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων, μελών της Ένωσής μας και πολλών τουριστών στην πρωτοβουλία της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά για τη δενδροφύτευση στη Χάλκη, παραλάβαμε από το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου, 150 δενδρύλλια.
Η όλη διαδικασία ήταν μια δράση με πολλά θετικά στοιχεία όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή, η εμπλοκή νέων, ο συντονισμός της δράσης, η προσφορά πολλών ανθρώπων.

Έτσι, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, συγκεντρωθήκαμε στον Δήμο και ξεκινήσαμε την δενδροφύτευση στις περιοχές:

 

α. παράλληλα στον χωματόδρομο κάτω από τους Μύλους και έως το ελικοδρόμιο
β. παράλληλα στον δρόμο κάτω απ’ τους Μύλους, από το ύψος του ελικοδρομίου έως και 50 μ μετά τη στροφή προς τα Φτενάγια
γ. στην περιοχή αριστερά του δρόμου που ανεβαίνει προς το ελικοδρόμιο
 








Ευχαριστούμε:
-      Το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, για την προσφορά των δενδρυλλίων, ιδιαίτερα τον Γεωπόνο κ. Νίκο Ρένεση, υπεύθυνο του Φυτώριου.
-      Τον κ. Γιμούκη Κωνσταντίνο, για την μεταφορά των δενδρυλλίων στην Κάμιρο σκάλα
-      Τον Δήμο Χάλκης για την διάθεση των σκαπτικών εργαλείων και την συμπαράσταση στην προσπάθεια.

Στο κάλεσμα για εθελοντική βοήθεια στην μεταφορά, στο σκάψιμο και στη φύτευση των δενδρυλλίων ανταποκρίθηκαν αρκετοί, τους οποίους οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια.

 
 


Ευχαριστούμε
-   τον Αποστόλη Λιβανίου και τον Αντώνη Φαναράκη για την σημαντική βοήθεια σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας, από την οργάνωση μέχρι το σκάψιμο και την φύτευση.
-   τους Βαλάντη Αντωνάτο,  Μενέλαο Σφυρίου, Δημήτρη Αγγελή, Γιάννη Ασπροποταμίτη, τον Δόκιμο Δημήτρη Χατούπη και τους φαντάρους Βασίλη Κορομηλά, Βαγγέλη Κωνσταντάκη και Εμμανουήλ Γραφανάκη για την δενδροφύτευση.
-   τους καθηγητές Ανδρέα Μπελογιάννη, Χρύσα Συντούδη, Δήμητρα Χατζηνικολάου και Σταυρούλα Κοντογιάννη, για την δενδροφύτευση.





Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Αγγελή για την εμπλοκή των παρακάτω μαθητών στην δενδροφύτευση: Μάριος, Μάριος, Εμμανουέλα, Μαρία, Μαρία, Μαρία, Ευτυχία, Φιλίτσα, Αντώνης, Κωνσταντίνος, Ανίτα, Χειμωνέττος, Τσαμπίκα και Γκέρυ.
 

 

 

  
 








Στην προσφορά χρημάτων συνέβαλαν και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα οι:

David Newman, Hilghe Stamatiadis, Berteloot Pascale,  Villacosta Blanca, Peter Marsh, Sari Virta, Sandra Head, Kelvin Manners, Christina Sakellardi, Bill & Marion Burns, Simon Turn, Jane Sfuriou, Sheila Taylor, B. Lekkas, Dorothea Dikas, Riedel Gisela, Chiara Tarsia, Αραπάκης Τέλης, Γεωργουβής Παναγιώτης, Ηρακλείδης Νικόλας, Ηρακλείδης Τέλης, Ηρακλείδου Εύη, Ηρακλείδου Θένια, Ηρακλείδου Φαίδρα, Ιωακείμογλου Δημήτρης, Μαρκάκης Γλεντούσης, Μπρούσαλη Αντιγόνη, Πασπαλάκης Λάκης, Πότσος Κυριάκος, Σταματιάδης Θανάσης, Σταματιάδη Τζούντη, Σφυρίου Θωμάς, Σφυρίου Μαρίνα, Σφυρίου Μένιος, Φαναράκης Μηνάς, Φανουράκης Αντώνης - Ιωάννης, Χατζηγιαννάκη Ασημίνα, Χατζηγιάννη Θεοδοσία, Χειμωνέττος Γιάννης, Χρυσοβέργης Τάκης, Χειμωνέττου Αθανασία, κα Χατζηγιάννη, Μαρκάκη Αποστολιά, Φραγκάκη Κική, κα Κολάτου, Φανουράκη Μαρία, την Ιερά μονή Αγίου Νικολάου Χάλκης, το Πλοίο «Φαίδων» και το κατάστημα «Λουλλούι».

Τα δενδρύλλια είναι μικρά και θα χρειάζονται πότισμα και φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες, για 2 ή 3 χρόνια μέχρι να αυτονομηθούν. Είμαστε σίγουροι ότι με τη βοήθεια του Δήμου και των  κατοίκων θα τα καταφέρουμε.

Μακάρι αυτή η δράση να αποτελέσει την αρχή μιας γενικευμένης εθελοντικής συμμετοχής σε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και σε άλλα επίπεδα.
Η Ένωση Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά, θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε ανάλογη προσπάθεια.

για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος
Βαγγέλης Ηλιάδης










 


Δεν υπάρχουν σχόλια: