Νέα και Ανακοινώσεις / Πολιτιστικά και Δράσεις



    1.  Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Χάλκης, μετά την ομόφωνη απόφαση της Σχολικής επιτροπής Χάλκης, του Δημοτικού Συμβουλίου Χάλκης, του Συλλόγου καθηγητών του Γυμνασίου Λ.Τ (Λυκειακών τάξεων) Χάλκης και με την θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Βμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, μετονομάστηκε σε  Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης» (ΦΕΚ 1074/15.4.2016).
Η κοινωνία της Χάλκης, το Ίδρυμα Λ. Φανουράκη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, συνεχίζουν να τιμούν τον ευεργέτη του νησιού μας, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα τόσο στην γενέτειρα του Χάλκη όσο και στο σχολείο, με τις συνεχείς δωρεές για τον εξοπλισμό του και όχι μόνο.


     2.    Η Ένωση Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης ‘’ το Μύρτος’’, διοργανώνει την συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την προσεχή Πέμπτη 12 Μαίου, στις 8μμ, στην Χάλκη. Οι εξαιρετικοί Έλληνες μουσικοί, μαζί με τον σολίστα Felix Kohnke, μετά το Δημοτικό θέατρο Ρόδου θα δώσουν συναυλία και στο νησί μας, ενώ την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 13 Μαΐου)  το πρωί, θα κάνουν επίδειξη μουσικών οργάνων στους μαθητές του σχολείου και στο κοινό. 

     Σημειώνεται ότι τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής της Κ.Ο.Α. αναλαμβάνουν η Ένωσή μας και κυρίως ο Πολιτιστικός σύλλογος Χάλκης.  Οι μουσικοί και οι συντελεστές της εκδήλωσης δεν ζήτησαν αμοιβή για την συναυλία και την εκπαιδευτική δραστηριότητα της επόμενης ημέρας - τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.

     3.   Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης «Σωκράτης Φανουράκης», μετά από πολλά χρόνια, ορίστηκε εξεταστικό κέντρο και πρόκειται να διεξάγει και πάλι τις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της διεύθυνσης του σχολείου και της Βμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου γιατί έτσι οι τελειόφοιτοί μας, γλυτώνουν την ταλαιπωρία μετάβασης στην Ρόδο, σε άγνωστο περιβάλλον, ξενοδοχείο και σχολείο, που πιθανόν να επηρέαζε και την απόδοσή τους τις ημέρες του διαγωνισμού.


    4.    Το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη, σε συνεννόηση με τον διευθυντή του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’ προσκάλεσε όλους τους μαθητές του σχολείου (Γυμνασίου – Λυκείου) σε ένα τριήμερο φιλοξενίας στο ξενοδοχείο Caravia Beach Hotel and Bungalows, στην Κω. 
     Στη διάρκεια της εκδρομής αυτής τα είκοσι παιδιά του σχολείου είχαν την ευκαιρία να χαρούν την παραλία και τις πισίνες, αθλήματα και γυμναστήριο, φαγητό και μπαρ και βόλτες στους εξαιρετικούς εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου.
     Η φιλοξενία προσέφερε παράλληλα και εκπαιδευτική ξενάγηση στο Ασκληπιείο του νησιού και στον Πλάτανο του Ιπποκράτη στην πόλη της Κω. 
     
     5.    Η ‘’Δωδεκανησιακή Μέλισσα‘’ διοργανώνει  εορταγορά,  στις 24 και 25 Μαΐου 2016, στην οδό Καστρίου 13 στην Εκάλη από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Σε όμορφο ανοιξιάτικο κήπο όπου θα προσφερθούν καφέδες και λιχουδιές που θα έχουν ετοιμάσει οι κυρίες του ΔΣ.
Παράλληλα, προγραμματίζει την καλοκαιρινή εκδρομή από 3/6/16 έως 9/6/16 στο ακριτικό και ιστορικό νησί της Κάσου. Θα είναι προσκύνημα-τιμή στην επέτειο του ολοκαυτώματος του νησιού που έγινε στις 7 Ιουνίου 1824 από Τουρκοαιγύπτιους κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης και καταστράφηκε ολοσχερώς. Τιμή κατ’ άτομο ακτοπλοϊκώς με το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» και ξενοδοχείο (χωρίς πρωινό) 280€. Αναχώρηση 3/6/16 από Πειραιά 18:00. Άφιξη Κάσο 4/6/16 16:35. Αναχώρηση από Κάσο 9/6/16 στις 13:30. Άφιξη Πειραιά 10/6 στις 05:15. Επιλογή μεταξύ 4κλινης εξωτερικής καμπίνας και 2κλινης εσωτερικής. Εάν κάποιος θέλει να πάει αεροπορικώς, θα το φροντίσει μόνος του και θα του αφαιρεθεί ο ναύλος του πλοίου. Κατά την άφιξη στην Κάσο θα ενσωματωθεί στην ομάδα μας.  Πληροφορίες στα τηλέφωνα: Κορκόνδειλα (2107224736 – 6932124611), Θεοδωρίδου (2109217378 – 6974875672), Νικολοπούλου (2102823420 – 6949126980), Πατάλα (2106848435 – 6974731685


      6.    Η μη κερδοσκοπική εταιρία ‘’Άγονη γραμμή – Γόνιμη’’, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Χάλκης και την ‘’Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης – Ε.ΔΡΑΣ.Ε.’’ διοργάνωσαν τρεις σεμιναριακούς κύκλους μαθημάτων Yoga, τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. 
Τα μαθήματα έγιναν από έμπειρες δασκάλες Yoga, στο χώρο του Γυμνασίου Χάλκης και είχαν μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και ενήλικες. 

Ελπίζουμε η συνεργασία με την ‘’Άγονη γραμμή – Γόνιμη’’ 
να συνεχιστεί, καθώς φέτος κλείνουν πέντε συνεχή 
χρόνια πολιτιστικών δράσεων, μουσικών συναυλιών και 
εκπαιδευτικών εργαστηρίων που έχουν γίνει στη Χάλκη, 
με μεγάλη επιτυχία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: