Σύγχρονα Ιατρικά Μηχανήματα στη Χάλκη.



Παραλήφθηκαν στο Πολιτιστικό κέντρο Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’ τα παρακάτω Ιατρικά μηχανήματα και τέθηκαν αμέσως στη διάθεση του Ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Χάλκης κ. Γιάννη Καζουλάκη και της νοσηλεύτριας του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη κ. Μαρίας Αναστάση.
1.       Αναλυτής γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης
2.       Μετρητής πηκτικότητας αίματος
3.       Σύγχρονος απινιδωτής

Με τη χορηγία αυτή, το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη εκπληρώνει ένα πάγιο αίτημα των εκάστοτε αγροτικών ιατρών του νησιού, να μπορούν να παρακολουθούν ζωτικές ενδείξεις αίματος στους περιθαλπόμενους του Ιδρύματος και μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και να αντιμετωπίζουν επεισόδια ανακοπής καρδιάς.

Παράλληλα, ως νόμιμος θεματοφύλακας της μνήμης του Ιδρυτή του, συνεχίζει να υλοποιεί, ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύει η πατρίδα μας, με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, το όραμα του Σωκράτη Φανουράκη.

Ενδεικτικά ο κ. Καζουλάκης αναφέρει:  
Εκπληρώνεται με την προσφορά αυτή του Ιδρύματος, μια αναγκαιότητα για όλους εκείνους του καρδιοπαθείς της Χάλκης που χρήζουν παρακολούθησης και συχνά η απόσταση και οι αποκλεισμοί δεν τους επέτρεπαν την μετάβαση στη Ρόδο για αυτές τις εξετάσεις. Καλύπτουμε αυτό το κενό, με τις εξετάσεις πηκτικότητας του αίματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, όπου μπορούν να γίνονται πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους περιθαλπόμενους αλλά και από όλους τους κατοίκους του νησιού που θα τις χρειαστούν.
Ο σύγχρονος απινιδωτής εξάλλου, θα εξυπηρετεί εκτός από τους περιθαλπόμενους, πολλούς τουρίστες στη διάρκεια του καλοκαιριού και πολλά γηριατρικά περιστατικά.

Η νοσηλεύτρια του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη κ. Αναστάση δήλωσε:
Σε συνεργασία με τον γιατρό, θα παρακολουθούμε και στατιστικά πλέον τους περιθαλπόμενούς μας και θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών, τυχόν αποκλίσεων από τις μέσες φυσιολογικές τιμές αίματος, δυνατότητα συγκριτικών αξιολογήσεων, αλλά και δυνατότητα άμεσης επέμβασης όπως με τη χρήση του απινιδωτή. 

Με τον τρόπο αυτό τους καθιστούμε λιγότερο ανασφαλείς λόγω της απόστασής τους από το νοσοκομείο της Ρόδου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: