Αδελφοποίηση της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά με τον Σύλλογο των απανταχού Καρπαθίων



Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε μια ιστορική και πολλά υποσχόμενη εκδήλωση στην Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων. Η αδελφοποίηση των δύο συλλόγων, της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά και του Συλλόγου των απανταχού Καρπαθίων. 


Στην εκδήλωση βρέθηκαν και χαιρέτησαν:
Ο τ. Υπουργός εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσας
Ο τ. υπουργός κ Παυλίδης Αριστοτέλης
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Φραγκούλης
Η βουλευτής κ Μεγαλοοικονόμου Θεοδώρα
Ο τ. βουλευτής κ. Κασσάρας Γιώργος,
ενώ με επιστολές τους χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος.



















Ο. κ. Φραγκούλης (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων) αναφέρθηκε στην κοινή ιστορική πορεία των δύο νησιών και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις τοπικές κοινωνίες (σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο) που συνήθως αφήνουμε ανεκμετάλλευτες.

Ο κ. Καραιτιανός (Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Καρπαθίων) έκανε μια ιστορική αναδρομή στις σχέσεις των δύο νησιών και ανέφερε ότι στην εποχή της κρίσης που ζούμε, αυτή η αδελφοποίηση, όπως και εκείνη που έγινε με τον σύλλογο Κασίων, δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας στον άξονα των νοτίων Δωδεκανήσων.

Ο κ. Ηλιάδης (Πρόεδρος της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας – Πειραιά) ανέφερε ότι η σημασία μιας αδελφοποίησης βρίσκεται στο ότι ανοίγει πολλά πεδία κοινής δράσης στον τομέα του πολιτισμού, της οικονομίας αλλά και αλλού, αλλά περισσότερο από όλα -  τόνισε - ότι δημιουργεί μια νέα αντίληψη συνεργατικότητας στα μέλη των δύο συλλόγων και κυρίως στους νέους μας.

Πρωταγωνιστές όμως στην εκδήλωση ήταν τα νέα παιδιά, οι χορευτές και οι χορεύτριες από τα δύο νησιά μας, που χόρεψαν με πολύ κέφι και στο τέλος σε μια συμβολική κίνηση, χόρεψαν όλοι μαζί τη ‘’Σούστα’’.


Συγχαρητήρια στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση της εκδήλωσης και στις χορευτικές ομάδες των νέων μας.
Συγχαρητήρια και στους μουσικούς που έπαιξαν και στον μουσικό μας Σταμάτη Κοτσαδάμ, για την ευγενική συμμετοχή τους.
Τέλος, οι πρόεδροι των δύο Συλλόγων αντάλλαξαν αναμνηστική πλακέτα και υποσχέθηκαν πολλές κοινές δράσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια: