Παρουσίαση Εργασιών Υποτρόφων του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη στην Κω και Θεσμοθέτηση Προπτυχιακής Υποτροφίας για τη ΧάλκηΕκδήλωση προς τιμή των Υποτρόφων 

Στην Κω, το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Caravia Beach», έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των υποτρόφων της περασμένης χρονιάς, του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη.


Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών, της Ι. Μητροπόλεως Κω και Νισύρου και την παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ του Ιδρύματος (με τον Πρόεδρο κ. Κρεμαστινό και τους κ.κ. Σφυρίου, Βαληνάκη, Καμπανή και Ηλιάδη), οι υπότροφοι παρουσίασαν τις εργασίες τους και εξήραν τη σημαντική οικονομική βοήθεια του Ιδρύματος για την ολοκλήρωση  των μεταπτυχιακών τους σπουδών.
Υπότροφος του Ιδρύματος για τη Χάλκη ήταν την περασμένη χρονιά η κ. Σοφία Ηρακλείδου, η Γ. Γραμματέας της Ένωσής μας, η οποία παρουσίασε και την έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με τα προικοσύμφωνα της Χάλκης του περασμένου αιώνα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και νέες και βέβαια στο Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη που με τις υποτροφίες αυτές, όπως και με την περίθαλψη ηλικιωμένων, επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργτο στην Κω και στη Χάλκη.


Θεσμοθέτηση Υποτροφίας Προπτυχιακών Σπουδών για τη Χάλκη

Το Ίδρυμα λοχαγού Φανουράκη, με απόφαση του Δ.Σ και μετά την πρόσφατη δικαστική έγκριση του αιτήματος, από την επόμενη χρονιά, πρόκειται να χορηγεί – ειδικά και μόνο για τη Χάλκη – μια υποτροφία κάθε χρόνο και για προπτυχιακές σπουδές, σε μαθητές από τη  Χάλκη.
Ολοκληρώνεται έτσι μια πάγια θέληση και προσπάθεια του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ως αντιστάθμισμα των λιγοστών μεταπτυχιακών υποτροφιών που αιτούνται νέοι από τη Χάλκη, να δίνεται και μια υποτροφία κάθε χρόνο για όλα τα χρόνια των προπτυχιακών σπουδών, μαθητή/τριας που έχει φοιτήσει στο Λύκειο της Χάλκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: