Νέα Επιστολή προς την Πολεοδομία Ρόδου και άλλους Φορείς για τις Καταπατήσεις

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας, ώστε να σταματήσει η πρακτική της καταπάτησης δημόσιων χώρων, της αυθαίρετης δόμησης και κυρίως του αποκλεισμού διόδων προς τη θάλασσα στον χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό του νησιού μας, η Ένωση Χαλκιτών Αθήνας - Πειραιά απέστειλλε την παρακάτω επιστολή προς τα αρμόδια τμήματα της Πολεοδομίας Ρόδου με κοινοποίηση στον Δήμο, στο αστυνομικό τμήμα και στο λιμενικό σταθμό Χάλκης:

"Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας- Πειραιά και σε συνέχεια της από 31-5-2010 επιστολής μας, επανερχόμαστε στο ζήτημα της συστηματικής και διαρκούς καταπάτησης των κοινοχρήστων διόδων με αποτέλεσμα την αλλοίωση τόσο της ρυμοτομίας του νησιού όσο  και της ακτογραμμής.
Οι παραβάσεις συνεχίζονται ενώ παράλληλα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την  επαναφορά της προτέρας κατάστασης. Σας έχουμε ήδη προ τριετίας αποστείλει ηλεκτρονικό αρχείο (CD-ROM) με πλήρες φωτογραφικό αρχείο καταγραφής κάθε παράκτιας οικίας ή οικοπέδου του οικισμού «Νημποριό Χάλκης», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την διαπίστωση παραβάσεων «κλεισίματος» κοινοχρήστων διοδίων κυρίως προς τη θάλασσα και ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας, το οποίο προφανώς έμεινε αναξιοποίητο.
 Σχετική ενημέρωση έχουν λάβει με επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης οι κ.κ. Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χάλκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης, η Αστυνομία Χάλκης και η ΔΕΠΑΧ.  
Όταν σε όλα τα πολιτισμένα κράτη  ενισχύεται η προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης, της τοπικής αρχιτεκτονικής ακόμα και αποκατάστασης των «λαθών» του παρελθόντος, στην Ελλάδα συνεχίζει να επικρατεί η λογική της μικροπολιτικής  και της ασυδοσίας.
 Οφείλουμε, απέναντι στη συνείδησή μας και στις επόμενες γενεές να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Χαλκιτών Αθήνας- Πειραιά επιφυλάσσεται να στραφεί κατά των αρμοδίων φορέων, εξαντλώντας κάθε ένδικο μέσο".
                                                                                                    Με εκτίμηση,  
                                                                                                     για το Δ.Σ. της  Ένωσης

Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Ηλιάδης
Πιπίνα Τριανταφυλλοπούλου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: